UKRADENE ZASAĐENE TUJE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

DOO “Komunalno” Berane je u cilju uljepšavanja grada prethodnih dana na više javnih površina zasadilo tuje, cvijeće i drugo ukrasno bilje. Jedna od tih lokacija je bila površina koja se nalazi uz sam parking JUOŠ “Radomir Mitrović”, koja je godinama bila u izuzetno zapuštenom stanju i ružila je prilaz ovoj obrazovnoj ustanovi. Našom mehanizacijom dovezena je potrebna količina radne zemlje kojom je prekriven taj prostor, raspoređena je po čitavoj površini na adekvatan način i na kraju je zasađeno pet tuja koje su ukrasile prilaz školi, kao i dvorište škole koje se nalazi uz sam parking, što se i vidi na datim fotografijama.

Takvo uređenje ove javne površine trajalo je čitava dva dana!! Od pet zasađenih tuja, tri su ukradene!!

“Sramno je i žalosno da u našoj sredini žive ljudi koji su spremni da svaki napor koji se uloži da naš grad i javne površine u njemu, slobodno ih možemo zvati NAŠE površine, upropaste i naprave uzaludnim svaki pokušaj da napravimo iskorak, da sredinu i cjelokupan životni prostor oko nas, a samim tim i oko “njih”, učinimo ljepšim, boljim, korisnijim danas u odnosu na juče.

Da ovo nije izolovan slučaj, dokaz je i to da je u toku prošle godine u ulici Mira i slobode (tzv. Zaobilaznici) zasađeno oko 100 tuja, da je u nabavci i sadnji istih osim našeg Društva učestvovao i NVO sektor, danas smo svjedoci da u istoj ulici nema ni jedne od tih koje su zasađene u navedenom periodu.

Krađa koja se desila je prijavljena nadležnim službama i čekamo dalji ishod.

Apelujemo na sve naše sugrađane da ukoliko primijete da se slične stvari dešavaju i krade se opštinska imovina, a samim tim i imovina svih građana Berana, isto prijave Komunalnoj policiji ili Upravi policije. Moramo svi zajedno da sačuvamo naš grad!!

A vinovnicima ovog nedjela poručujemo da se osjećaj koji trenutno imaju zove SRAMOTA!!!”, navodi se u saopštenju opštinskog preduzeća.

Share.

About Author

Leave A Reply