Sankcionisano 805 vozača tokom vikenda!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zbog počinjenih prekršaja u danima vikenda sankcionisano je 805 vozača, saopšteno je iz Uprave policije. Čak 23 vozača su isključena iz saobraćaja, lišena slobode i privedena nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje.

Foto: Uprava policije

Foto: Uprava policije

I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju iz policije kažu da je evidentno da jedan broj vozača i dalje ne poštuje saobraćajne propise čineći nejteže prekršaje. 

“Shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima čak 23 vozača su isključena iz saobraćaja, lišena slobode i privedena nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekrašaja kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na „punoj” liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola”, navodi se u saopštenju. 

Apeluju na vozače, da  odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju. 

“Službenici saobraćajne policije i u narednom periodu nastojati da kroz pojačano prisustvo preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama”, zaključeno je u saopštenju policije.

Izvor-cdmonline

Share.

About Author

Leave A Reply