SALT BAE-NOVA ZVIJEZDA KUHINJE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Juriti snove najčešće znači raditi ono što voliš. Mnogi su golim nogama gazili vatru i pali bezbroj  puta ali ostali dosledni svojim strastima i stvarima koje ih pokreću. Međutim, realnost je surova.

Nusret Gokče (30) je u proteklih godinu dana postao sinonim za originalnost. Dokazao je da se ideja udružena sa umijećem isplati i uz “prstohvat” harizme – sve dođe na svoje. Internet se brzo zaljubio u Nusretovo umeće, a kako i ne bi kad se čovek bavi kulinarstvom. Međutim, kao što već svi znaju on nije samo još jedan običan kuvar.

Pored milion inspirativnih i sočnih recepata, snimaka na društvenim mrežama koji nas teraju da balavimo, 30-godišnji Turčin dao je svoj pečat na jako jednostavan način. Na kraju pripreme svakog svog jela (obično je to meso) on prospe prstohvat soli. Šmekerski. Graciozno. Postao je toliko popularan da se njegov brend proširio na čitav svijet, a hešteg #saltbae pretvorio u kolekciju kulinarskih snimaka na Instagramu. Prati ga više od devet miliona ljudi a njegovi klipovi najsmejali su daleko više širom planete.

Iako trenutno živi svoj san, Nusret je danas na svom profilu objavio veliku istinu o svom životu, i to potpuno iskreno. Nakon ove objave, shvatićete da je sve moguće i da nikad ne smete otpisati sebe, bez obzira na prepreke koje vam život postavlja.

Vrativši se još u dane djetinjstva Gokče je napisao: “Završio sam osnovnu 1995. sa tadašnjih 13 godina. Zbog nemaštine sam morao da napustim školovanje i počnem da radim kao majstor-šegrt. Radio sam od 18-20 sati dnevno (i dalje manje od dragog nam predsjednika). Nikada nisam sebi dozvolio da tražim novac od svog oca, jer on svakako nije imao novca. Početak “Nusr-et” desio se 2009. kada sam otvorio prvi restoran sa samo 12 stolova i 10 zaposlenih.

Danas, 2017. posedujem 12 restorana širom sveta sa preko hiljadu zaposlenih. Stvorili smo svjetski brend. Naš brend.”

Share.

About Author

Leave A Reply