Rožajka pred sudom zbog smrti bicikliste

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zbog optužbi da je izazvala udes u kojem je stradao R.P., sudiće se optuženoj A.M. iz Rožaja. Ona se potvrđenom optužnicom tereti da je počinila krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

– Optužnicom je predstavljeno da je okrivljena 12. aprila 2021., na raskrsnici ul. Dragiše Radevića i Komske, upravljajući putničkim vozilom ulicom Dragiše Radevića u pravcu Opšte bolnice Berane, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa iz čl.36 st.1 i čl.40 st.1 ZOBS-a na putevima, ugrozila saobraćaj i dovela u opasnost život i tijelo ljudi- navedeno je optužnicom.

Pojašnjeno je da nije prilagodila brzinu kretanja vozila karakteristikama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti i kretala se brzinom od 72,92 km/h koja je za 32,92 km/h veća od brzine dozvoljene postavljenim saobraćajnim znakom od 40 km/h.

– Takođe, nije propustila biciklistu koji je nailazio sa njene desne strane, kada je prednjim desnim uglom svog vozila udarila u središni dio lijeve bočne strane bicikla kojim je upravljao oštećeni R.P. Oštećeni je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život od kojih je nastupila smrt- predstavljeno je optužnicom.

Izvor:Dan.co.me

Share.

About Author

Leave A Reply