POPISANI STAMBENI I POSLOVNI OBJEKTI U PET GRADSKIH MZ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U pet gradskih mjesnih zajednica – Novo naselje, Park, Stari grad, Lim i Hareme, završen je popis stambenih i poslovih objekata, kojim je popisano njih 2.250 i dodijeljeno isto toliko  brojeva.

Rješenjima je određeno 2.095 novih brojeva stambenih i poslovnih objekata, dok je samo 155 objekata prethodno imalo brojeve.

U 24 ulice Mjesne zajednice Novo naselje popisano je 630 objekata, a rješenjem su određena 524 broja.

U MZ Park, u 18 ulica, popisano je 426 objekata i određeno rješenjem 407 brojeva. U MZ Stari grad, u 17 ulica i na jednom trgu popisano je 245 objekata i rješenjem određeno 227 brojeva.

U 22 ulice koje pripadaju MZ Lim popisano je 606 objekta, od kojih je rješenjem određeno 598 brojeva, dok je u MZ Hareme, u  šest ulica, popisano 343 objekta, od čega je njih 339 rješenjem dobilo brojeve.

Prije nego što je završena ova aktivnost, u Novom naselju je 106 objekata imalo broj, u MZ Park 19, Stari Grad 18, Lim osam i Hareme četiri.

Sekretar Sekretarijata za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i zaštitu životne sredine, Miloš Kastratović, uradio je pet zbirnih rješenja za svaku mjesnu zajednicu.

“Na taj način zvanično su određeni brojevi stambenim i poslovnim objektima u ovim mjesnim zajednicama. Rješenja su objavljena na sajtu i na oglasnoj tabli Opštine Berane. Takođe, dostavljena su i državnim organima na dalje postupanje i to – Upravi za katastar i državnu imovinu CG PJ Berane, Ministarstvu unutrašnjih poslova CG PJ Berane, Upravi za statistiku CG-Monstatu. Po jedan primjerak svakog rješenja dostavljen je Agenciji za izgradnju i razvoj Berana, kako bi preduzeli radnje iz svoje nadležnosti i postavili table na terenu”, saopštio je Kastratović.

On je istakao da nikada do sada nije urađen ovako obiman posao, a otežavajuća okolnost u radu im je bila što nijesu postojali podaci koji su bili neophodni za rad radnih grupa.

“Krenulo se od same nule i uspjeli smo da odredimo brojeve. Želim da istaknem da sam kao sekretar Sekretarijata preduzeo sve postupke iz svoje nadležnosti kako bi se posao za urbani dio grada završio. Na ovaj način stvoreni su uslovi da naši sugrađani iz navedenih mjesnih zajednica riješe problem koji su imali sa adresama bez broja i da od sada imaju broj i dobiju preciznu adresu sa brojem, nazivom ulice i mjesne zajednice kojoj pripada stambeni ili poslovni objekat”, pojasnio je Kastratović.

On je naglasio da ovdje nije kraj kada je u pitanju popisivanje stambenih i poslovnih objekata na teritoriji opštine, jer ih čeka još puno posla na prigradskom i seoskom području.

“Od Uprave za katastar i državnu imovinu PJ Berane dostavljeno je rješenje za MZ Hareme kojim su u posjedovne listove izmijenili podatke i na osnovu rješenja Sekretarijata upisali brojeve stambenim i poslovnim objektima”, pohvalio se Kastratović.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply