OPERATIVNI ŠTAB APELUJE NA GRAĐANE DA SE VAKCINIŠU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sa sjednice Operativnog štaba za kontrolu implementacija mjera protiv zarazne bolesti Kovid-19 Opštine Berane, upućen je apel građanima da se prijave za vakcinaciju, kako bi zaštitili sebe i svoje najbliže.

“Imunizacija je jedini način da doprinesemo zdravstvenoj zaštiti. To je veoma važno, najprije zbog života ljudi i njihovog zdravlja. Ako se vakcinišemo gotovo svi, moći ćemo da radimo i vratimo se normalnom životu“, saopšteno je iz Opštine.

Do danas protiv koronavirusa je vakcinisano 2.378 građana u Sportskoj hali u Beranama gdje je u toku masovna imunizacija, dok su u Domu zdravlja „Dr Nika Labović“ od početka vakcinicije date 5.254 doze.

„U beranskoj hali postavljeno je dvanaest punktova na kojima vakcinaciju sprovodi dvanaest ljekara i drugo medicinsko osoblje, koji rade u dvije smjene, uključujući i dane vikenda”, navodi se u saopštenju.

Iz Opštine Berane su podsjetili da se nedavno vakcinisao i predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac, koji i rukovodi Operativnim štabom, sa ostalim funkcionerima lokalne samouprave.

On je tom prilikom apelovao na građane da se vakcinišu i tako zaštite od virusa, koji je, nažalost, odnio toliko života, kako u Beranama, tako i u Crnoj Gori, a i širom planete.

„Vakcina je jedini način da se zaštitimo“, izjavio je predsjednik tada.

Share.

About Author

Leave A Reply