ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA NVO “UDRUŽENJE ZA PODRŠKU ROMA I EGIPĆANA”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Opštine Berane Vuko Todorović i potpredsjednik Damjan Ćulafić razgovarali su sa predstavnicima NVO “Udruženje za podršku Roma i Egipćana”.

Na sastanku, kom su prisustvovali Sultan Beća i Nikola Raičević, razmotrene su teme koje se tiču socijalne inkluzije Roma i Egipćana u našoj opštini.

“Veliki korak ka integraciji RE  populacije je upis 34 djece predškolaca u Javnu predškolsku ustanovu “Radmila Nedić”, dok je osnovna škola “Radomir Mitrović” obezbijedila prevoz od njihovih domova do vrtića”, kazao je Raičević i istakao da su aktivnosti realizovane kroz projekat koji je sprovodila NVO “Udruženje za podršku Roma i Egipćana” u saradnji sa partnerima.

Predstavnici ove NVO zahvalili su opštinskom rukovodstvu na sprovedenim aktivnostima u cilju poboljšanja života pripadnika RE populacije i posebno pohvalili članove radne grupe koja učestvuje u programu Savjeta Evrope – Romakted.

Predsjednik Todorović istakao je da će, kao i do sada, lokalna samouprava raditi u cilju pobiljšanja životnog standarda RE populacije u Beranama, kako bi imali pristojnije uslove za život, mogućnost da se obrazuju i rade.

U Beranama je oko 15 srednjoškolaca iz RE zajednice imalo mentorsku podršku NVO “Mladi Romi” u školi “Radomir Mitrović”.

Share.

About Author

Leave A Reply