OD 11.000 ZAPOSLENIH VAKCINU PRIMILO 7.992

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Crnoj Gori je dosad sa obje doze vakcine imunizovano 3.204 zaposlenih u zdravstvenom sistemu, od ukupno 11.000 radnika. Podaci Ministarstva zdravlja pokazuju da je prvu dozu vakcine primilo ukupno 4.788 medicinskih radnika i saradnika.

Iz ministarstva ističu da su zaposlenima u zdravstvu date 7.992 vakcine, dok je, prema podacima Instituta koji su dostavljeni Danu, do 5. aprila evidentirano 7.163 primljene vakcine.

U Kliničkom centru je dosad imunizovano oko 1.400 zaposlenih, a u Domu zdravlja Podgorica 1.200 radnika.

U Crnoj Gori su dosad u upotrebi bile tri vakcine – Sputnjik, Sinofarm i AstraZeneka, a za vakcinaciju je trenutno dostupna samo vakcina AstraZeneka.

Ministarka Jelena Borovinić Bojović je prilikom početka vakcinacije u Kliničkom centru kazala da niko ne može da primora medicinske radnike niti druge građane da se vakcinišu, jer je to na dobrovoljnoj osnovi.

“Dosad je u Crnoj Gori prvu dozu vakcine protiv Kovida-19 primilo 4.788 zdravstvenih radnika i saradnika i ostalog osoblja. Drugu dozu su primila 3.204 zdravstvena radnika i saradnika, odnosno ukupno su im date 7.992 doze vakcina protiv virusa Kovid-19”, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja, piše Dan.

Direktor Opšte bolnice Berane Milorad Magdelinić kazao je da je u toj ustanovi vakcinisano 170 zaposlenih, odnosno oko 40 odsto radnika.

Direktorica Bolnice “Danilo Prvi” na Cetinju Sonja Radojičić kazala je da je u toj ustanovi vakcinisano ispod 30 odsto zaposlenih, ali da je razlog slabijeg odziva i to što je veliki broj kolega bio zaražen i ima antitijela u predviđenom roku od tri mjeseca.

Epidemiolog Opšte bolnice u Baru Zoran Vojinović kaže da je od 300 zaposlenih u toj ustanovi vakcinu primilo 190.

Share.

About Author

Leave A Reply