OČIŠĆENE DIVLJE DEPONIJE NA NEKOLIKO LOKACIJA U GRADU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U okviru akcije “Uklonimo divlje deponije”, koju je pokrenulo D.O.O. “Komunalno”, radnici ovog preduzeća proteklih dana su sproveli više akcija čišćenja.

Očišćena je divlja deponija na aerodromskoj pisti kao i deponija u naselju Riversajd. Uz pomoć NVO Centar ekoloških inicijativa, Komunalno preduzeće očistilo je potez na magistralnom putu Berane- Ribarevine, između dva tunela, u neposrednoj blizini manastira Šudikova, kao i odmaralište za vozila na istoj lokaciji.

Uz pomoć ove NVO uklonjena je i velika divlja deponija kod Lima, u blizini ribnjaka, a u blizini pomoćnih terena Gradskog stadiona, očišćen je nagomilani otpad i rastinje.

Iz Opštine Berane i Komunalnog preduzeća poručuju građanima, da daju doprinos očuvanju očišćenih lokacija, da ne dozvole ponovnu devastaciju prirodnog okruženja i da, nakon sprovedenih aktivnosti, poštuju pravila odlaganja otpada.

Kako je ranije saopšteno, osnovni cilj akcije je uklanjanje divljih deponija sa teritorije opštine, nastalih nesavjesnim odlaganjem građevinskog, biološkog i drugog otpada na lokacijama koje za tu svrhu nijesu predviđene. Pored ovoga, jedan od ciljeva akcije jeste i podizanje nivoa svijesti građana Berana o pravilnom odlaganju otpada, u cilju očuvanja životne sredine i održavanja čistoće grada, prigradskih naselja i sela.

Komunalno preduzeća, akciju sprovodi u saradnji sa partnerima – Opštinom Berane, odnosno Sekretarijatom za inspekcijske poslove i Komunalnom policijom, Agencijom za izgradnju i razvoj Berana i Ivangrad studiom.

Share.

About Author

Leave A Reply