IN MEMORIAM: SVETISLAV STIJOVIĆ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svetislav Stijović, naš kolega u penziji, prvi urednik Radio Berana, preminuo je u 72. godini.

Sveto je kratko vodio bitku sa teškom bolešću koja ga je savladala. I to je jedina bitka koju je izgubio. Sve njegove bitke u profesionalnoj pedagoskoj i novinarskoj karijeri završavale su se blistavo. Sveto je ostavio neizbrisiv trag u regionalnom listu “Sloboda”, od kada se odlučio da iz prosvjete, kao profesor književnosti, uđe u novinarske vode. Zatim je kao prvi urednik preuzeo, od osnivanja i od prvog dana, kormilo Radio Berana, i bio oslonac mladoj ekipi da ovaj medij postane glas javnosti, ili kako je ostalo zabilježeno “naš i vaš radio”.

Penziju je dočekao na mjestu direktora Radio Andrijevice, gdje je takođe, od osnivanja radio punih deset godina na toj odgovornoj funkciji. Sarađivao je sa značajnim crnogorskim i regionalnim medijima, Radiom Crne Gore, Svetigore, Politike Ekspres, gdje je takođe ostavio nezaboravne novinarske tragove. Bio je aktivan društveno sportski radnik. Poslednji put javno je nastupio na panelu povodom velikog jubileja, 30 godina Radio Berana.

Sveto više nije među nama, ali će ostati upamćen po svojoj ljudskoj, profesionalnoj i intelektualnoj širini, kao primjer mladim generacijama novinara, i u stalnom sjećanju svih onih koji su imali priliku da sa njim rade.

Svetislav Stijovic će biti sahranjen sjutra u 15:00 časova na Srpskom pravoslavnom groblju u Beranama.

Share.

About Author

Leave A Reply