BERANSKI PLANINARI NA VRHU BALKANA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deset članova Sportsko planinarskog kluba „Vojo Maslovarić“ iz Berana, ispelo se na najviši vrh Balkanskog poluostrva – Musalu, na planini Rila, koji se nalazi na 2.925 metara nadmorske visine.

Musala pripada planinskom masivu Rila, u Bugarskoj, na kojem preko 100 vrhova nadmašuje visinu od 2.500 mnv i ima ogroman broj ledničkih jezera.

Nacionalni park Rila, iako dobro posjećan tokom čitave godine, najviše planinara iz čitavog svijeta posebno privlači tokom avgusta.

Predsjednik SPK „Vojo Maslovarić“, Ivan Popović kazao je da je tri puta bio na ovom vrhu sa novim članovima kluba, kao i sa participantima međunarodnih planinarskih ekspedicija koje osvajaju najviše vrhove Balkana.

„Svake godine u planu i programu kluba imamo predviđeno učestvovanje u međunarodnim planinarskim ekspedicijama, što smo ove godine sproveli pohodom na Musalu. Svim članovima ekspedicije bilo je pravo zadovoljstvo učestvovati i popeti se na ovaj vrh“.

On je otkrio da u narednom periodu planiraju osvajanje planinskih vrhova u susjednoj Albaniji i Sjevernoj Makedoniji.

„Prije uspona na Musalu, klub je imao aktivnosti tokom čitave godine. Savladali smo brojne vrhove u Crnoj Gori na masivima Prokletija, Durmitora, Maganika, Hajle, Komova”, dodao je Popović.

U ekspediciji SPK „Vojo Maslovarić“, koja je od 13. do 15. avgusta boravila u Bugarskoj, bili su Ivan Popović, Gavrilo Vujović, Miraš Vukić, Goran Rajović, Tanja Rajović, Erol Rastoder, Milorad Lekić, Milko Veljić, Rade Božović i Rejhan Ramčilović.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply