ZA STUDENTSKI PARK I OŠ “VUK KARADŽIĆ” INVESTICIJE OD 65 HILJADA EURA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, potpisao je danas Ugovore o ustupanju izvođenja radova za projekte adaptacije košarkaškog terena u Studentskom parku i multifunkcionalnog terena u dvorištu OŠ “Vuk Karadžić” u Beranama. 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović i direktorica OŠ “Vuk Karadžić” Milka Boričić.

Vrijednost projekta adaptacije terena u Studentskom parku, čiji je sufinansijer Ministarstvo sporta i mladih, iznosi 26.000 eura, dok je projekat postavljanja podloge u dvorištu OŠ “Vuk Karadžić” procijenjen na 39.000 eura.

Izvođač radova, po slovu ugovora, ima obavezu da završi radove u roku od 60 dana.

Kako se navodi u saopštenju potpredsjednik Šćekić izrazio je zadovoljstvo što je Ministarstvo u prilici da realizuje ovakve projekte u cilju poboljšanja sportske infrastrukture, pogotovo u institucijama koje se bave obrazovanjem mladih.

“Čvrsto vjerujem da će se nakon završetka radova u Studentskom parku i OŠ ‘Vuk Karadžić’, uz poboljšanje uslova, studenti i osnovci još aktivnije baviti sportom i iskoristiti beneficije novih terena”, rekao je Šćekić.

Šćekić je najavio još sličnih projekata u budućnosti, koji će značajno poboljšati sportsku infrastrukturu širom Crne Gore.

Rektor Božović je izrazio zadovoljstvo što je Univerzitet Crne Gore dio inicijative koja će unaprijediti sportsku infrastrukturu za studente UCG, ali i za mlađe generacije.

“Siguran sam da će novi tereni u Studentskom parku i OŠ ‘Vuk Karadžić’ pružiti izvanredne mogućnosti za razvoj sportskih talenata i promovisanje fizičke aktivnosti“, kazao je on.

„U ime škole i u svoje lično ime, zahvaljujem se Ministarstvu sporta i mladih i ministru Dragoslavu Šćekiću koji osluškuje potrebe naših učenika i unapređuje obrazovno-vaspitni proces. Danas je potpisan ugovor za postavljanje sintetičke podloge. Zahvaljujem se na saradnji i vjerujem da će ovakvi poduhvati podstaći djecu da njeguju zdrave stilove života i da se bave sportom. Samo na taj način ćemo afirmisati mlade da se okrenu pravim vrijednostima i da shvate da ako se bave sportom, tada njeguju svoje tijelo i brinu o svom zdravlju“, rekla je direktorica OŠ “Vuk Karadžić” Milka Boričić.

Izvor: portal RTCG

Share.

About Author

Leave A Reply