Za deset dana stiglo 21.400 prijava za dječji dodatak

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Za samo deset dana na adresu Ministarstva finansija i socijalnog staranja stiglo je 21.400 prijava za dječji dodatak, kazao je državni sekretar u tom vladinom resoru Janko Odović. On dodaje da će svi prijavljeni mališani sredinom oktobra dobiti svoj dječji dodatak.

Odović je za TVCG kazao da je odziv izvanredan.

“Samo za 10 dana prijavila se polovina djece. Sa podacima od subote imamo prijavljenih 21.400 mališana”, precizirao je Odović.

On je podsjetio da je za prijavu potrebna samo lična karta i matični broj djeteta.

Ipak, da bi se otklonile bilo kakve nedoumice, kako je dodao, otvorena je besplatna telefonska linija.

“Postoji telefonska linia 19977, to su centri za socijalni rad po mjestu prebivališta i na toj liniji svaki roditelj može dobiti sve potrebne informacije”, kazao je Odović, kako prenosi Portal RTCG.

Oni koji se prijave, dodaje Odović uglavnom, istog dana dobiju i rješenje.

“U velikim centrima kao što je Podgorica može se desiti na rješenje ne bude istog dana ali će ono biti dostavljeno u zakonskom roku i svi prijavljeni mališani će sredinom oktobra imati svoj dječji dodatak”, kazao je Odović.

On je skrenuo pažnju da su zbog povećane gužve u Podgorici otvorili još jedan centar za prijavljivanje u Zavodu za socijalanu i dječju zaštiti ispod Ljubovića i zamolio građane koji žive u tom dijelu grada da se tamo prijave.

“Apelujem na građane da se pridržavaju mjera tokom prijave i čekaju svoj red”, kazao je Odović.

Prijavljivanje je počelo 1. septembra, a pravo na dječji dodatak ima oko 45 hiljada mališana.

Share.

About Author

Leave A Reply