VRIJEDNA DONACIJA KNJIGA NARODNOJ BIBLIOTECI “DR RADOVAN LALIĆ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Značajnu i vrijednu donaciju knjiga od braće Branislava Baneta i Predraga Peđe Vujadinovića, ovih dana dobila je Narodna biblioteka „Dr Radovan Lalić“ u Beranama, koja djeluje u sastavu Centra za kulturu.

Riječ je o porodičnoj biblioteci, koju su decenijama prikupljali sa svojim ocem Komnenom Vujadinovićem.

Komnen Vujadinović bio je jedan od najeminentnijih sportskih i društveno – političkih radnika, koji je dao značajan doprinos u kulturnom i sportskom životu Berana. Napisao je monografije više fudbalskih klubova sa sjevera Crne Gore.

Autor je knjiga: “Monografija FK Berane 1920-1995” i “Monografija FK Berane 1920-2010”, povodom 90 godina postojanja kluba. Napisao je i knjigu “Berane moj grad – Monografija 1912-2012”, koja je kao i prethodne promovisana u Centru za kulturu u Beranama. Jedan broj ovih monografija biće poklonjen upravo fudbalskim klubovima o kojima je pisao.

Branislav – Bane Vujadinović, koji živi u Španiji, i Predrag – Peđa Vujadinović, koji živi u Zemunu, željeli su da ovu vrijednu donaciju knjiga poklone upravo građanima Berana i na ovaj način su nastavili misiju svog oca Komnena, koji je uvijek davao svoj nesebičan doprinos razvoju Berana.

Nakon popisa biće objavljen i tačan broj knjiga, saopšteno je iz Centra za kulturu Berane.

Share.

About Author

Leave A Reply