VLADIMIR ŠĆEKIĆ – HEROJ GODINE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beranac Vladimir Šćekić, koji je donirao dio jetre sugrađaninu Vidoju Simonoviću, laureat je nagrade “Heroj godine”, Nevladinog udruženja (NVU) “Sana” i Mladih dijaspore.

Šćekić, u čijem je vlasništvu “Ivangrad studio”, prošle godine je odlučio i donirao dio jetre svom prijatelju, ocu četvoro maloljetne djece, i tako mu spasao život.

Šćekić je tada kazao da se na ovaj human gest odlučio jer je to u potpunosti ljudski i prirodno.

Kao i Vladimir, u kategoriji “Heroj godine” nagrađeni su i Nikšićanin Milan Bojičić, donor bubrega doktorici Jasmini Međedović iz Berana, i Nikšićanin Ratko Drašković, donor bubrega sugrađanki Radmili Raičević.

Foto: Milan Bojičić i Jasmina Međedović

Nagrađeni su i medijski radnici novinarka i fotoreporter Nezavisnog dnevnika „Vijesti“ Svetlana Mandić i Luka Zeković, Miomir Maroš (RTCG) za emisiju “Zapisi”, urednica CDM portala Aleksandra Obradović i novinar Vladimir Otašević.

U kategoriji “Žene godine” nagrađene su direktorica NVO “Izvor života” Konstantina Vojinović, koja je donirala bubreg Iliji Bulajiću, Snežana Burzan, direktorica KIC-a, za promociju kulture i države i Biljana Otašević, koja je pokrenula devet uspješnih žena čija su humana djela oduševila region.

Nagrada za životno dijelo ide u ruke ljekara i humanista Nebojše Kavarića i Radovana Raca Mijanovića, pjesnikinje i humanitarke Gordane Sarić i socijalne radnice Ljubice Durutović, koja je cijeli radni vijek provela pomažući onima kojima je pomoć bila potrebna.

Dobitnici nagrade „Pomozi srcem“ su humanitarna organizacija “Hilal” iz Bijelog Polja, dobrovoljni davaoci krvi “Sveti Sava” iz Nikšića, NVU „Žene Bara“, Zorica Drakulić Vidaković iz Herceg Novog, Dalibor Petković i muzičari koji su organizovali svirke i prikupili značajna sredstva za liječenje velikog broja djece i odraslih, NVO „Izvor života“ iz Nikšića, NVO “Zinak” i „Devet dobrih žena“.

Nagradu „Doprinos dijaspore“ dobili su: Fondacija „Hemiia“ Hajriza Brčvaka, klub „Balkan Sundern“, Crnogorska porodica iz Berlina. Nagrada za humanost preduzetnika dobili su Cerovo, SB Bet, Cosmetics marketi, Coca Cola Crna Gora i Ramel DOO Nikšić.

Share.

About Author

Leave A Reply