VD DIREKTORA FONDA ZDRAVSTVA DRAGOSLAV ŠĆEKIĆ VAKCINISAĆE SE SJUTRA U VAKCINALNOM AUTOBUSU, U VINICKOJ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vršilac dužnosti direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore (FZO) Dragoslav Šćekić, boraviće sjutra u Beranama kako bi ispratio kako teče proces masovne vakcinacije u našem gradu.

On će se, kako je najavljeno iz Fonda, vakcinisati u vakcinalnom autobusu, u mjesnoj zajednici Vinicka, kako bi vlastitim primjerom doprinio procesu približavanja vakcinacije građanima.

Vakcinalni autobus, kako je prethodno saopšteno iz beranskog Doma zdravlja, danas, u petak i nedjelju boravi na području naše opštine. Prema unaprijed određenoj satnici, vakcinalni autobus u MZ Vinicka će toga dana biti u periodu od 11.30 do 12.30.

U Beranama će sjutra boraviti i Ljiljana Radulović, direktorica Kliničkog centra Crne Gore i Danilo Jokić, direktor Doma zdravlja Podgorica i koordinator za masovnu vakcinaciju koji će propratiti vakcinaciju građana, u okviru projekta obilaska prigradskih naselja u crnogorskim opštinama vakcinalnim autobusima, koji je pokrenulo Ministarsvo zdravlja i Institut za javno zdravlje u saradnji sa domovima zdravlja.

Foto: Ilustracija

Iz Doma zdravlja “dr Nika Labović” su saopštili da je do sada u Beranama dato 8.699 doza vakcina protiv koronavirusa.

Aplicirano je 5.227 prvih i 3.472 drugih doza, što znači da je, od početka vakcinacije, 26. februara do sada, imunizovano 29 odsto građana Berana.

“Od 4. maja, kada je počeo proces masovne imunizacije u Crnoj Gori, u Beranama je dato 5.794 doza. Od početka vakcinacije građanima Berana na raspolaganju su bile vakcine Sputnjik V, Sinofarm, AstraZeneka i Fajzer. Trenutno je našim sugrađanima na raspolaganju Sinofarm vakcina”, kazali su iz beranskog Doma zdravlja i još jednom pozvali građane da se odazovu vakcinaciji.

Andrija Turčinović / Snežana Milić

Share.

About Author

Leave A Reply