USPOSTAVLJEN SISTEM ZA OBRADU MULJA NA POSTROJENJU ZA PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kako je saopšteno iz D.O.O. “Vodovod i kanalizacija – Berane” uspostavljen je sistem za obradu mulja na Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda u Beranama.

“Nakon sveobuhvatnih faza grubog i finog prečišćavanja, kao i biološkog prečišćavanja, mulj se sada uspješno obrađuje kao krajnji proizvod tog procesa. Mulj, koji ima maseni udio vode od približno 96-98 odsto, transportuje se iz taložnika koristeći vijčane pumpe. Zatim se mulj prenosi u filter presu, gdje se uz dodatak polielektrolita vrši smanjenje zapremine (dehidratacija). Tako formirane „pogače“ dalje se prenose puznim transporterima i smještaju u kontejnere”, objasnili su iz Vodovoda.

D.O.O. “Vodovod i kanalizacija”, kako ističu, neprekidno ulaže u unapređenje tehnologije i procesa prečišćavanja otpadnih voda, kako bi obezbedili visok nivo zaštite životne sredine. Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda kontinuirano radi u skladu sa svim relevantnim standardima i propisima.

“Vjerujemo da će ovaj postupak obrade mulja doprinijeti daljem poboljšanju naše sposobnosti da efikasno i održivo upravljamo otpadnim vodama, pružajući tako kvalitetne usluge našim korisnicima i istovremeno čuvajući životnu sredinu”, kazali su iz ovog preduzeća.

Share.

About Author

Leave A Reply