UCG: NA DOKTORSKIM STUDIJAMA 133 MJESTA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) je, na predlog Senata, usvojio odluku o broju studenata, kojom su predviđena 133 mjesta za upis na doktorske studije, saopšteno je iz UCG-a.

Oni su dodali da sastavni dio odluke čini i predlog Odbora za doktorske studije.

Predsjednica Upravnog odbora UCG Rajka Glušica kazala je da su u taj broj uključeni i studenti na interdisciplinarnom studijskom programu “Održivi razvoj koji organizuje”.

Riječ je, kako je pojasnila, o programu Centra za doktorske studije, u okviru projekta “Reforma doktorskih studija u Crnoj Gori i Albaniji, primjer dobre prakse – MARDS”.

Glušica je dodala da je postupak akreditacije tog programa završen ali da se čeka licenca Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPKS).

„Broj mjesta programa je uključen u cilju planiranja i realizovanja upisnih aktivnosti, naravno, pod uslovom da se kompletna procedura završi do raspisivanja konkursa za upis“, kazala je Glušica.

Iz UCG-a su dodali da je za Centar za doktorske studije predviđeno 25 mjesta, dok je na Prirodno-matematičkom i Elektrotehničkom fakultetu predviđeno po 15 mjesta.

Na Filološkom fakultetu će biti mjesta za 14 doktoranada, na Medicinskom za 12, a doktorske studije Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Pomorskog fakulteta, moći će da pohađa po 10 doktoranada.

Iz UCG-a su kazali da je na Biotehničkom, Građevinskom, Mašinskom, Ekonomskom kao i na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo predviđeno po pet mjesta.

Nastavu Metalurško-tehnološkog fakulteta moći će da pohađa troje doktoranada, a doktorske studije Pravnog fakulteta jedan.

“Usvojeni predlog je u skladu sa kadrovskim, prostornim, materijalnim i drugim resursima jedinica, iskazanim interesovanjem studenata, brojem potencijalnih mentora, brojem studenata propisanih licencom”, pojasnili su iz UCG-a.

Oni su dodali da je predlog takođe u skladu sa potrebama tržišta rada i obezbijeđenim standardima kvaliteta nastave, kao i sa brojem odobrenim licencom MPKS.

Share.

About Author

Leave A Reply