Tri preliva za specijalitete sa roštilja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svako jelo od mesa, ribe, pa čak i povrća sa roštilja dobiće sasvim nov, pikantniji ukus ako ga poslužite sa nekim prelivom. Dok je za mnoge savršen preliv onaj koji kao glavni sastojak sadrži kečap odnosno paradajz, drugi više uživaju u ukusima sa belim lukom, a neki ne vole ni jedno ni drugo, ali bi rado probali nešto sasvim novo!

Preliv sa bijelim lukom

Očistite šest čenova bijelog luka, pa tri čena ispasirajte sa 200 g maskarponea. Umiješajte dvije kašike kisjele pavlake, začinite solju i biberom. Preostali bijeli luk isjeckajte i propržite na kašiki ulja, dodajte kremu i držite na hladnom mestu.

Paradajz preliv

Stavite da se na tihoj vatri kuva osam kašika kečapa, po četiri kašike balzamiko i vinskog sirćeta, 100 g šećera i jedna i po kašičica krupno isjeckane ljute paprike. Posolite i pobiberite. Držite na hladnom.

Preliv sa jogurtom

Očistite četiri čena bijelog luka i ispasiratjte ga sa 500 g gustog jogurta. Umešajte dvije kašike slatke pavlake, posolite i pobiberite. U tiganju propržite dvije kašike susama, pa dodajte kremu. Ostavite na hladnom.

Share.

About Author

Leave A Reply