Suvi putevi, mjestimično smanjena vidljivost

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Učesnike u saobraćaju očekuju uglavnom suvi kolovozi na većini puteva u zemlji. Magla smanjuje vidljivost po kotlinama i duz rijecnih tokova.

Duž klisura i usjeka su mogući nailasci na sitnije odrone.Vozačima se savjetuje da prilagode vožnju uslovima na putu i poštuju pravila saobraćaja.

Na dionicama gdje se izvode radovi neophodna dodatna opreznost U vremenskom periodu od 15.11.2022 godine do 01.04.2023 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima.

Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sva vozila .Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnim signalizacijom.

Na regionalnom putu Mojkovac-Djurdjevića Tara, u mjestu Dobrilovina, saobraćaj u prekidu za sve kategorije vozila. Izvode se radovi naspram Komandnog centra tunela Sozina kao i poslije naplatnog centra i neophodno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.

Apel vozačima da prilagode brzinu vožnje, prate privremenu i promjenjivu saobracajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-5 dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta . Saobraćaj se obavlja naizmjenično na mjestima izvodjenja radova.

Od 01.01.2023 do 30.04.2023. godine na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica u mjestu Donja Lastva promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .

Promijeniće se režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u Budvi od Prijevora do Lastve Grbaljske počev od 20.02.2023.godine. kao i potpuna obustava saobracaja u terminu od 10.00 do 14.00 casova svakog dana osim nedelje.

Na auto putu saobraćaj se obavlja bez izmjena u režimu saobraćaja. Apelujemo na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima brzine uz držanje propisanog rastojanja izmedju vozila.

Na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane saobraća jedan trajekt.Trajekt neće saobraćati od 22.00 do 06.00 casova.

Autobusi i teretna vozila se preusmjeravaju na put zalivom.Tunel Vrmac je otvoren za saobracaj.

Intenzitet saobraćaja je umjeren na putevima van gradskih sredina.

Share.

About Author

Leave A Reply