Suvi putevi, dobra vidljivost

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vremenski uslovi su povoljni za vožnju na većini putnih pravaca u zemlji.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na pojavu sitnijih odrona.

Poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije obavezno na putevima gdje se izvode radovi.

U vremenskom periodu od 15.11.2022 godine do 01.04.2023 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima.

Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sva vozila .Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnim signalizacijom.

Na regionalnom putu Mojkovac-Djurdjevića Tara, u mjestu Dobrilovina, saobraćaj u prekidu za sve kategorije vozila.

Privremeno se za period od 21.03.2023. god do 31.03.2023. god zbog izvodjenja radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-5 Rozaje –Špiljani odobrava totalna obustava saobracaja za sve vrste voyila u terminima od 08.30 do 11.30 casova i od 13.30 do 16.30 casova .Za dane 25.03 i 26.03.2023. godine totalna obustava saobracaja u terminu od 09.00 do 15.00 časova.

Na magistralnom putu M-2 Podgorica-Bioče zbog izvodjenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a moguće su povremene obustave saobraćaja za sve vrste vozila ne duže od 15 minuta na mjestu izvodjenja radova.

Na magistralnom putu M-5 dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta . Saobraćaj se obavlja naizmjenično na mjestima izvodjenja radova.

Na magistralnom putu M-1 dionica Debeli Brijeg-Meljine, lokalitet Sutorina doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u periodu od 08.00 do 17.00 sati zbog sanacije potpornog zida.

Od 01.01.2023 do 30.04.2023. godine na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica u mjestu Donja Lastva promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .

Promijeniće se režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u Budvi od Prijevora do Lastve Grbaljske počev od 20.02.2023.godine. kao i potpuna obustava saobracaja u terminu od 10.00 do 14.00 casova svakog dana osim nedelje.

U toku su radovi na sanaciji uzdignute površine betonske podloge na saobraćajnoj traci u tunelu Sozine kod osmog proširenja.

Saobraćaj će biti regulisan saobraćajnom signalizacijom kao i naizmjeničnim propuštanjem saobraćaja koje će biti regulisano semaforskom signalizacijom.

Apelujemo na vozače da prilagode vožnju ,prate privremenu i promjenljivu saobraćajnu signalizaciju Na auto putu saobraćaj se obavlja bez izmjena u režimu saobraćaja. Apelujemo na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima brzine uz držanje propisanog rastojanja izmedju vozila.

Na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane trajekti saobraćaju u periodu od 06.00 do 22.000 sata za sve vrste vozila,a u periodu od 22.00 do 06.00 trajekt će prevoziti samo vozila manjih gabarita-automobileIntenzitet saobraćaja je umjeren na putevima van gradskih sredina.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 20 saobraćajnih nezgoda u kojima je su 2 osobe zadobila teže a 7 osoba lakše povrede.

Share.

About Author

Leave A Reply