Stvari koje uništavaju veš mašinu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ako ne želite da vam se veš-mašina brzo pokvari, trebalo bi da pazite šta u nju ubacujete. Ne možemo da zamislimo život bez nje, a kad se pokvari, njena popravka može mnogo da košta.

Zato, ako želite da sačuvate i vrijeme i novac, ove stvari nikako nemojte ubacivati u veš-mašinu.

Kovanice

Svima se bar jednom desilo da kovanice završe u veš-mašini. Međutim, baš one mogu da naprave veliku štetu, prenosi Reader’s Digest.

“Ako tokom pranja kovanice prođu filter, mogu da završe u odvodnoj pumpi i unište krilca u odvodu. Takođe, mogu da zapnu u odvodnoj cijevi i blokiraju izbacivanje vode iz veš-mašine, a u rijetkim slučajevima mogu da oštete i staklo na vratima bubnja”, objasnio je Džejms Piters.

Ključevi

Ključevi nikako ne bi smjeli da završe u mašini za pranje veša, zato dobro provjerite sve džepove prije nego što farmerke ubacite u mašinu. Razlog za to je što ključevi mogu da ogrebu unutrašnost mašine, oštete bubanj i stakleni dio vrata.

Grudnjak sa žicama

Ono što može da ošteti vašu veš-mašinu jeste i grudnjak sa žicama. Osim što žica iz brushaltera može da vam ošteti drugu odjeću, može da uništi i gumu veš-mašine.

 Dlake kućnih ljubimaca

Dlaka vašeg ljubimca može da našteti vašoj veš-mašini jer može da se zalijepi za bubanj ili, što je još gore, da zapuši odvod.

Otirač

Otirači za cipele nikako ne bi sjmeli da završe u veš-mašini. Izbjegavajte njihovo pranje u mašini i radije ih operite ručno, jer guma od ovih otirača može da ošteti pumpu i odvod mašine.

Patike

Patike nikada nemojte da perete u veš-mašini. I to ne samo zbog mašine, već i zbog njih samih. Čak i kada ih perete na 40 stepeni one se smanje.

Vodootporna odjeća

Pranje vodootporne odjeće nikako nije dobro, jer vodootporni materijal može da zadržava vodu u sebi i da se naduje tokom pranja. Ako se ta voda odjednom isprazni, stvara se neuravnoteženo stanje u bubnju koje može da rezultira kvarom veš-mašine.

Share.

About Author

Leave A Reply