Stanje u Beranama stabilno: Vodostaji rijeka u opadanju

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Članovi Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje Opštine Berane održali su sastanak na kojem je sagledana trenutna situacija u Beranama. Kako je kazao predsjednik Opštine Vuko Todorović, stanje u opštini je stabilno, vodostaji rijeka su u padu a Agencija za izgradnju i razvoj Berana već treći dan zaredom sprovodi aktivnosti na sanaciji putne infrastrukture i riječnih korita Lima i Bistrice.

Prema riječima v.d. komandira Službe zaštite i spašavanja Milosava Koraća, situacija je stabilizovana, kako u naselju Riversajd, tako i na drugim kritičnim lokacijama.

Pomoć u namirnicama i vodi za piće obezbijeđena je za još 40 porodica u naselju Donji Talum.

Kako je na sastanku saopšteno, Crveni krst pomogao je do sada 20 porodica, a od subote organizovana je i sabirna akcija prikupljanja pomoći u vidu hrane i odjeće.

Hrana, odjeća, kreveti, ćebad i drugo, tokom narednih dana pristići će kao pomoć Direktorata za vanredne situacije, istaknuto je na sastanku.

U toku jučerašnjeg dana, zaštićen je Koraćki most, a u toku današnjeg dana saniraće se problemi u Lukavici, izazvani velikim padavinama tokom proteklih dana.

Tokom dana, kako saopštavaju, završiće se sanacija dijela puta na Jelovici.

Share.

About Author

Leave A Reply