SPROVEDENA AKCIJA POŠUMLJAVANJA U DONJEM ZAOSTRU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U organizaciji NVO “Centar kreativnih vještina”, juče je u mjestu Donje Zaostro izvršeno pošumljavanje dijela prilaznog puta ka Manastiru Uroševica.

Zahvaljujući saradnji sa sveštenstvom Manastira Uroševica i volonterima ove organizacije, posađen je veliki broj sadnica bijelog bora, smrče i tuja.

Aktivnost je relizovana u sklopu projekta “Šuma je život”, koji je podržan od strane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja sa ciljem da podigne svijest građana o značaju šuma kao prirodnom balansu života.

Izvršni direktor NVO “Centar kreativnih vještina”, Slobodan Tomašević kazao je da zahvaljujući šumama možemo da dišemo, iako to zna proječan školarac, dobar dio građana se ponaša neodgovorno jer ne čuvaju šume, već ih pale i eksploatišu radi novca.

“Nažalost, pojedini građani ne razmišljaju da je čist vazduh veće blago od ma kojeg novca i da su šume dragocenije od ma kojeg automobila ili kuće sa bazenom. Zato svi zajedno moramo da sačuvajmo šume i zelenilo, ako mislimo da ostavimo zdravu zivotnu sredinu pokoljenjima u nasljeđe”, naglasio je Tomašević.

Share.

About Author

Leave A Reply