СЛУЖБА ЗАШТИТЕ ДОБИЛА ВРИЈЕДНУ СПЕЦИЈАЛИЗОВАНУ ОПРЕМУ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Служби заштите и спашавања је уручена вриједна донација опреме, обезбијеђена кроз пројекат сарадње Савеза ватрогасаца и НВО Флоријан, а под покровитељством Амбасаде Велике Британије у Црној Гори. Опрему је, у присуству предсједника Општине Вука Тодоровића, командира Љубише Бојовића  и припадника Службе заштите, уручио је Горан Јанковић, предсједник Савеза ватрогасаца- спасилаца Црне Горе.

Према ријечима Тодоровића, Општина Беране захвална је на вриједној донацији јер је за специјализовану опрему Службе заштите потребно је обезбиједити велика средства, а локалне самоуправе нису у могућности да без  помоћи донатора исту обезбиједе и сервисирају.

,, Задовољство ми  је што смо беранским колегама пружили помоћ у виду вриједне опреме за спашавање на водама и брзим водама, затим одређена заштитна одијела, алпинистичку опрему и термовизијску камеру, која ће нашим колегама знатно помоћи у раду. Ради се о скупоцјеној опреми, коју је немогуће обезбиједити из средстава Службе. У наредном периоду спроводићемо активности које се тичу набавке додатне опреме, али и обезбјеђивања обука за ватрогасце и спасиоце. Већ почетком октобра, у општини Беране, односно у Служби заштите боравиће инструктори Флоријана, специјализована лица са посебним степеном обуке, која ће пренијети беранским колегама своја знања и вјештине, казао је Јанковић, предсједник Савеза ватрогасаца и спасилаца Црне Горе и оцијенио  да Општина Беране треба да постане  центар Служби заштите и спашавања за обуку на сјеверу.

Добра  сарадња са Савезом ватрогасаца- спасилаца, према ријечима Командира Бојовића, резултирала је да,  у будућем периоду припадницима Службе заштите буде омогућено да на лакши начин приступе рјешавању кризне ситуације и ефикасније ријеше проблем на терену.

Izvor: berane.me

Share.

About Author

Leave A Reply