ŠEST NAMIRNICA ZA LIJEPO LICE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Izgled kože uveliko zavisi od ishrane, jer konzumiranje zdrave i izbjegavanje nezdrave hrane ima itekako pozitivan uticaj. Sve što pojedete, odraziće se na vašu kožu i lice, a “superhrana” i pojedine namirnice će vam pomoći da koža i lice izgledaju lijepo kada ih nanesete u formi maske.

Zobena kaša se može koristiti kao proizvod za ljepotu i to za sve tipove kože. Maske za lice od zobene kaše se koriste za izbjeljivanje i sjaj kože. U kašu se može staviti i med te bademovo mlijeko. Zobena kaša se može koristiti i za piling te tokom kupanja, a odlična je za kožu podložnu aknama jer apsorbuje ulje s površine kože.

Hladne vrećice zelenog čaja ublažavaju oštećenje kože nakon opekotina od sunca i preduge izloženosti ultraljubičastom zračenju. Takođe, povećava kolagen u koži i usporava njeno starenje. Potrebno je uzeti dvije korišćene vrećice zelenog čaja, držati ih u frižideru 30 minuta, a potom staviti na očne kapke. Ovo je efikasno za uklanjanje podočnjaka, jer zeleni čaj sadrži vitamin K.

Čia sjemenke su bogate vlaknima, proteinima, vitaminom E i omega masnim kiselinama. Ove sjemenke su važan sastojak brojnih hidratantnih krema i seruma. Sjemenke pomiješane sa kokosovim uljem su sjajan serum za kožu i njenu hidrataciju.

Jabukovo sirće je veoma efikasno u uklanjanju mrtve kože, a takođe i djeluje tako da zateže kožu. Pomiješajte jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta sa dvije šolje vode i ostavite u frižideru. Nanesite dvije do tri kapi ove mješavine prije odlaska na spavanje, a vaša koža će vremenom postati zategnutija.

Avokado je poznat po svojim pozitivnim efektima i koristi se za pravljenje maski za lice. Uklanja mrtvu kožu, a uz to sadrži vitamine A i E. Pomenuti vitamini djeluju kao antioksidanti. Dakle, avokado je efikasan u borbi protiv suve kože, a usporava i starenje.

Acai bobice su sjajan izvor antioksidanata te spriječavaju slobodne radikale da napadaju i oštećuju ćelije kože. Pomiješajte šolju izgnječenih jagoda sa prahom acai bobica i nanesite na čistu vlažnu kožu, rezultati će biti nevjerovatni. Ova mješavina usporava starenje kože.

Izvor: katera.news

Share.

About Author

Leave A Reply