ŠĆEKIĆ: ISTORIJSKE ODLUKE ZA CRNOGORSKI ZDRAVSTVENI SISTEM, SJEVER I JUG DOBILI KLINIČKE CENTRE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na sjednici Vlade donesene su odluke o osnivanju javnih zdravstvenih ustanova kliničko-bolničkih centara Kotor i Berane, kao i odluka o finansijskoj pomoći Institutu „Dr Simo Milošević“ u visini od 600.000 eura.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić istakao je da je ovim finalizovana i zaokružena jedna priča o transformaciji opštih bolnica Berane i Kotor u Kliničko-bolničke centre.

On je čestitao građanima sjevera i juga Crne Gore, jer je ovim odlukama unaprijeđena zdravstvena zaštita.

“Naši građani će imati brzu, efikasnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, a zdravstveni radnici najbolje uslove za rad”, poručio je Šćekić.

“Kliničko-bolnički centar je zdravstvena ustanova na tercijarnom nivou zdravstvene zaštite i obavlja najmanje djelatnosti hirurgije, interne medicine, pedijatrije, ginekologije i akušerstva, pri čemu za obavljanje djelatnosti hirurgije i interne medicine ispunjava uslove klinike, u skladu sa zakonom.

Ova odluka donijeta je u cilju povećanja, odnosno očuvanja nivoa pružanja zdravstvene zaštite građanima sjeverne regije, odnosno južne regije.

Ministarstvo zdravlja je utvrdilo da javne zdravstvene ustanove Opšta bolnica Kotor i Opšta bolnica Berane ispunjavaju uslove za obavljanje zdravstvene djelatnosti na tercijarnom nivou zdravstvene zaštite iz djelatnosti”, naveli su iz Ministarstva zdravlja u Odluci.

Share.

About Author

Leave A Reply