SAVRŠEN SLADOLED OD ČOKOLADE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Za pripremanje sladoleda ne treba da budete majstor za poslastice, niti su vam potrebni skupi aparati. Nekada je dovoljno imati samo malo mašte, volje i dobar recept.

Sastojci: 

  • 200 g crne čokolade
  • 5 žumanaca
  • ½ šoljice šećera
  • 500 ml mlijeka

Priprema: 

Tamnu čokoladu istopite na pari. U drugoj posudi dobro izmiješajte žumance i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro umutili žumance lagano dodajte mlijeko i miješajte.

Smjesu prebacite u mali lonac i dodajte istopljenu čokoladu. Miješajte na laganoj vatri dok se sastojci ne sjedine i skinite s vatre prije vrenja. Ostavite smjesu nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.

Sve dobro pomiješajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smjesu koja se već lagano stisnula i brzo je pomiješajte i vratite natrag u zamrzivač na još 45 minuta.

Ponovo je izvadite i ponovite postupak pa je vratite u zamrzivač i pustite još sat i po dok se potpuno ne stisne. Na ovaj način izbjećićete stvaranje kristalića leda i dobićete ukusan kremasti sladoled.

Prijatno!

Share.

About Author

Leave A Reply