REFUNDACIJA ZA TRAKICE ZA MJERENJE ŠEĆERA UZ RAČUN I POTVRDU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U apotekama Montefarma trenutno nema trakica za mjerenje šećera u krvi, a koje dijabetičari svakodnevno koriste. Dopuna se očekuje početkom novembra.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić rekao je za Pobjedu da će refundirati novac onima koji ne mogu čekati da trakice stignu u Montefarmove apoteke.

“Osiguranici mogu da refundiraju trakice po punoj cijeni koštanja, uz potvrdu iz Montefarma da ih nijesu imali i uz obavezno priložen fiskalni račun”, kazao je on.

Čitaoci tog lista požalili su se i da imaju poteškoća da nađu određene aparate za mjerenje šećera, a Čirgić kaže da se i u tom slučaju refundira novac, ukoliko osiguranici Fonda moraju kupiti aparat.

“Sve se refundira uz potvrdu iz Montefarma”, poručio je Čirgić.

Iz Montefarma su juče saopštili da dopunu zaliha trakica za mjerenje nivoa šećera u krvi očekuju početkom novembra.

“Aktuelna epidemiološka situacija uslovila je kašnjenje isporuke planiranih i poručenih količina trakica za mjerenje nivoa glukoze u krvi, koje trenutno nedostaju u apotekama Montefarma”, saopšteno je iz ove ustanove.

Kazali su i da zalihe ostalih neophodnih ljekova, insulina, sanitetskog materijala i magistralnih pripravaka koje dijabetičari dobijaju na propisani recept su stabilne, redovno se isporučuju našim apotekama u svim opštinama u Crnoj Gori.

Share.

About Author

Leave A Reply