RASPISAN KONKURS ZA UČENIKE 7. I 8. RAZREDA „#MOJGRAD NA PUTU KA EU“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministarstvo evropskih poslova raspisalo je konkurs za učenike/ce osnovnih škola, koji tradicionalno organizuju povodom Dana Evrope uz finansijsku podršku Evropske unije kroz projekat EU4ME, a u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija.

“Ove godine organizujemo online video konkurs pod nazivom #MojGrad na putu ka EU, namijenjen učenicima/ama 7. i 8. razreda, koje pozivamo da naprave i na svom Instagramu/Facebook profilu objave reel, u kojem će predstaviti grad u kojem žive. To mogu uraditi tako što će na zanimljiv, originalan i kreativan način predstaviti prirodne ljepote, bogatu kulturu i inspirativne ljude svog grada, kao i dinamične promjene i dešavanja koja oblikuju njegov put ka EU”, navode iz Ministarstva.

Konkurs traje do 3. maja, nakon čega će svečana dodjela nagrada biti organizovana u Podgorici. Stručni žiri odabraće tri najbolja reel-a, koja će biti nagrađena mobilnim telefonima. Pored kreativnosti i orginalnosti, jedan od kriterijuma biće i broj lajkova koji je reel ostvario tokom trajanja konkursa.

Uslovi za učešće:

  1. Napraviti i objaviti reel na svom Instagramu ili Facebook profilu, uz prateći tekst (caption)
  2. Reel može trajati maksimum 90 sekundi
  3. Tagovati (pomenuti) zvanični Instagram/Facebook profil Ministarstva evropskih poslova i projekta EU4ME @me4eu
  4. Link objavljenog reela i EU i osnovne podatke (ime, prezime, razred, škola, mjesto, broj telefona) potrebno je poslati na e-mail  eu4mekonkursi@gmail.com sa nazivom: Za konkurs #MojGrad na putu ka EU

Potrebno je ispuniti sva četiri koraka kako bi učestovali u takmičenju. Pored video snimaka, poželjno je, ali ne i obavezno, da reel sadrži i voice over (narativni dio) i titlove.

Share.

About Author

Leave A Reply