RADNA POSJETA MINISTRA RATKA MITROVIĆA OPŠTINI BERANE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratko Mitrović i direktor Direkcije javnih radova Crne Gore, Boro Lučić sa saradnicima, boravili su u radnoj posjeti Opštini Berane.

Na sastanku sa opštinskim rukovodstvom zaključeno je da je od velike važnosti saradnja državnih i organa lokalne samouprave, koju, kako su istakli, treba unapređivati, razvijati i jačati.

Predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac je upoznao ministra Mitrovića sa projektima koje je Opština Berane aplicirala prema Vladi Crne Gore za 2022. godinu. U pitanju su projekti izgradnje nove ulice, od crpne stanice u ulici Dušana Vujoševića do škole „Vuk Karadžić“ sa kompletnom pratećom infrastrukturom; izgradnje ulice pored Nišavića pekare do kružnog toka, takođe sa kompletnom pratećom infrastrukturom; sanacije ulice u Donjim lugama; sanacije obilaznice; rekonstrukcije zapadne tribine fudbalskog stadiona i izgradnje novog dječijeg vrtića, za koji je Opština obezbijedila lokaciju i oslobodila investitora naknade za komunalno opremanje.

Pored toga, predsjednik Bogavac je od ministra Mitrovića zatražio pomoć u rješavanju pitanja Rudnika uglja u Beranama.

Potpredsjednik opštine Marko Lalević je upoznao ministra sa određenim nedostacima i problemima kako u zakonskim rješenjima, tako i projektima koji su od značaja na putu evropskih integracija.

Na sastanku je dogovoreno da će ministarstvo pružiti svu neophodnu podršku i pomoć opštini, u skladu sa svojim nadležnostima, posebno po pitanjima koja se efikasnije mogu riješiti na državnom nivou, kao što je projekat CITES Centra i ZOO vrta.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Opštine Darko Stojanović i šefica kabineta Dubravka Jovančević.

Share.

About Author

Leave A Reply