RADIKALNIJI PROTEST AKO MAKAR DJELIMIČNO NE OTVORE TUNEL KLISURU (video)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Građani Berana poručili su Vladi Crne Gore i Upravi za saobraćaj da hitno nađu rješenje i makar periodično u toku dana puštaju za saobraćaj tunel Klisura, na putu Berane – Kolašin, kako bi ovaj sjeverni grad izašao iz svojevrsne saobraćajne blokade.

Njihova očekivanja su, kako su kazali, da vlast radi u korist građana, a ne izvođača radova, koji samo uvećava ugovorene troškove.

Oni su danas na sat blokirali magistralni put Berane – Bijelo Polje u mjestu Persina stanica.

Okupljeni građani Berana su ukazali na to da su rekonstrukcije puteva u ovom dijelu države otežale život stanovnika čitavog sjeveroistočnog regiona.

“Ako se ne nađe neko rješenje, mi ne odustajemo i bićemo radikalniji. Zašto se za početak ne otvori tunel djelimično i u nekim intervalima”, kazao je Ivan Popović.

Popović (Foto: Tufik Softić)

Radisav Rajović je istakao da su građani Berana saobraćajno zatvoreni i da se tunel Klisura mora hitno otvarati.

“Zna se kolika je bila ugovorena cijena, a da su troškovi porasli za 20 miliona, to je neshvatljivo. Zna se šta je ugovorena cijena. I još se gradi sedam godina. Očekujemo da Vlada i Uprava za saobraćaj rade u korist građana, a ne investitora”, kazao je Rajović.

Rajović (Foto: Tufik Softić)

Beranci su podsjetili da se na magistralnom putu prema Srbiji, od Rožaja do Špiljana četiri godine rekonstruiše 20 kilometara puta, i da je i u tom pravcu maksimalno otežano kretanje vozila.

Proteklog ljeta je, podsjetili su, počela rekonstrukcija puta Berane – Ribarevine i da se ta dionica umjesto dvadeset minuta sada prelazi za sat i po.

“Jedino rješenje je da se hitno pušta tunel Klisura i da prestane maltretiranje građana Berana”, moglo se čuti od okupljenih na blokadi.

Skup je bio uredno prijavljen i policija je regulisala saobracaj jer su se formirale dugačke kolone.

Propuštana su samo vozila zdravstvenih ustanova, a najavljena nova okupljanja i radikalnije mjere, dok god država ne iznađe neko rješenje.

Prvi protest građani Berana su organizovali prije petnaest dana kod tunela Klisura.

Tada se saznalo da finalni radovi još traju, zatim da slijedi tehnički prijem, i da se otvaranje tunela može očekivati poslije tehničkog prijema novog puta Berane – Kolašin, a to je kraj februara.

Građani Berana i susjednih gradova ne pristaju na dalja prolongiranja, jer su rokovi za završetak probijeni već šest puta.

Izvor: RTCG

Share.

About Author

Leave A Reply