PROMOCIJA VAKCINACIJE: VAKCINE PRIMILI OTAC EVSTATIJE, DIREKTOR SC DARKO BUBANJA I FUNKCIONER SNP RADE VOJVODIĆ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U cilju promovisanja vakcinacije danas su u Opštoj bolnici Berane, prvu dozu vakcine Sputnjik V primili otac Evstatije Dragojević, direktor Sportskog centra (SC) Darko Bubanja i funkcioner SNP-a Rade Vojvodić.

Na taj način oni su dali primjer građanima Berana da se u što većem broju odazovu najavljenoj masovnoj vakcinaciji protiv virusa COVID-19.

Prema preporukama ljekara, građani koji prime prvu dozu vakcine, moraju nastaviti da poštuju mjere – ruke, maska, distanca, sve dok se ne stvore antitijela i ne prime drugu dozu, kako bi sačuvali sebe i druge.

Otac Evstatije Dragojević istakao je da mu nije bilo važno koju će vakcinu primiti, jer, kako je rekao, ima puno povjerenje u naše ljekare i zdravstveni sistem.

„Da primim vakcinu odlučio sam se zbog toga što želim da pomognem da se sve vrati u normalne tokove, odnosno da se naši životi vrate u blagosloveni poredak kakav je bio prije pandemije COVID-19. Smatram da je medicinska nauka, medicinska vještina dar od Boga isto kao što je to vjera i onda treba sa punim povjerenjem u ljekare da postupamo po njihovim savjetima“, kazao je on.

Otac Evstatije pozvao je građane da se vakcinišu i dodao da pošto ima puno dezinformacija i raznih sumnji oko vakcina da se  obrate ljekarima, koji su uvijek predusretljivi za bilo kakav razgovor, da se posavjetuju sa njima. Nakon toga ističe da će svima biti jasno da treba da obave vakcinaciju.  

Direktor beranskog Sportskog centra Darko Bubanja, kazao je da se za vakcinaciju odlučio kako bi dao doprinos u suzbijanju pandemije koronavirusa.

„Na ovaj način želim da žaštitim sebe, porodicu i sve ljude u svojoj okolini, ali i da pomognem ljekarima i svim medicinskim radnicima da se što prije izborimo sa ovim virusom. Kao direktor SC pozivam sve sportiste da se vakcinišu, jer je to mnogo bitno, ne samo za njih već i za čitav grad i normalan život svih nas. U ovoj situaciji budimo odgovorni i složni – svi za jednog, jedan za sve“, poručio je Bubanja.

Doktorica Nađa Radević, specijalista pedijatar, primila je obje doze vakcine Sputnjik V, koja je na raspolaganju prvo bila zdravstvenim radnicima i koja je prva dopremljena u Crnu Goru.

Ona je kazala da je u Opštoj bolnici vakcinisano 180 zaposlenih i to ruskom vakcinom, dok su pojedini primili Sinofarmovu vakcinu u Domu zdravlja.

„Pandemija koronavirusa nas je podsjetila koliko strašne i razorne mogu biti epidemije zaraznih bolesti. Vakcine su nam jedina nada u povatak u normalni život. Vakcinama su spriječene epidemije i redukovane teške zarazne bolesti kao što su variola vera, morbili, tuberkuloza, malarija, dječja paraliza… Kako bi se izborili sa ovom epidemijom jedini način je da se svi vakcinišemo“, naglasila je dr Radević i poslala poruku „Sačuvajmo svoj život i život najmilijih tako što ćemo se vakcinisati“.

Ona je zaključila da je najbolja vakcina ona koja je dostupna.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply