PROMOCIJA KNJIGE “TRAGOVIMA ŽIVOTA” AUTORA GOJKA KNEŽEVIĆA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Promocija knjige “Tragovima života”, autora Gojka Kneževića, biće održana u petak, 25. novembra, u galeriji Polimskog muzeja, sa početkom u 18 časova, u organizaciji Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO i JU Polimski muzej.

Pored autora, na promociji će govoriti prof. dr Miroslav Doderović, geograf, mr Ivan Radulović, istoričar, Damjan Ćulafić, potpredsjednik Opštine Berane i Violeta Folić, direktorica Polimskog muzeja.

Gojko Knežević rođen je 18. septembra 1952. godine u Velici pod Čakorom. Osnovnu školu završio je u Murini, Gimnaziju u Peći, a Pedagošku akademiju – Odsjek za ruski jezik i književnost u Nikšiću.

Novinarstvom se bavi od studentskih dana – od 1975. godine, kada je prvi tekst objavio u prvom broju “Univerzitetske riječi”, kao član Izdavačkog savjeta tog glasila Univerziteta Crne Gore.

Objavljivao je i u mnogim drugim dnevnim listovima i nedeljnicima (“Pobjeda”, “Ovdje”, “Stvaranje” i dr.), više od 20 hiljada tekstova raznog žanra – od fleš vijesti i informacije do složenih tema, intervjua i reportaža.

Pisao je o ljudima raznih zanimanja i svih nacionalnih, vjerskih i političkih uvjerenja.

Dobitnik je Prve nagrade za 2002. godinu i Nagrade za životno djelo Udruženja novinara Crne Gore (2013). Živi, sa porodicom, u Nikšiću i Velici.

Moderator na promociji će biti Jelena Bojović.

Share.

About Author

Leave A Reply