PROJEKAT “OSLIKAJMO LJUBAV” KRENUO IZ BERANA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predstavnici NVO “Kult Montenegro” i JUB Crna Gora danas su mališanima Javne predškolske ustanove “Radmila Nedić” i polaznicima Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju uručili donaciju u vidu pribora i materijala za crtanje.

Ovom donacijom, NVO “Kult Montenegro” je započela realizaciju projekta “Oslikajmo ljubav” koji, za djecu predškolskog uzrasta i djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, organizuje već drugu godinu.

Ana Drljević glumica i PR NVO “Kult Montenegro“ i Gordana Tanjević, predstavnica JUB-a za Crnu Goru, uručile su donaciju direktoru JPU „Radmila Nedić“, Jovanu Komatini i poželjele da djeca beranskog vrtića, kroz svoje radove, na najbolji način izraze svoju kreativnost.

Drljević je istakla da se ovaj konkurs organizuje u sedam crnogorskih gradova, i da je u planu da im se svake godine pridruži po još jedna opština.

„Konkurs traje do 23. maja kada ćemo birati pobjednike. Sedamdeset radova će biti nagrađeno, po deset iz Berana, Cetinja, Budve, Nikšića, Herceg Novog, Danilovgrada i Pljevalja, a iz svakog grada po dva najbolja će se naći na godišnjem kalendaru za 2020. godinu renomirane firme JUB. Na ovaj način želimo da podržimo djecu koja imaju umjetničke sklonosti i afinitete, a koja se izražavaju kroz slikanje. Ovo je jako bitno za djecu, vrtiće i sve javne ustanove koje učestvuju na konkursu. Projektom „Oslikajmo ljubav“ šaljemo poruku roditeljima da podrže svoju djecu, pogotovo ako je umjetnost u pitanju, jer ona najviše od svega, razvija inteligenciju, empatiju i osjećaje“, naglasila je ona.

Gordana Tanjević je kazala je da je JUB najstarija kompanija koja se bavi proizvodnjom boja i maltera i da ove godine obilježavaju jubilej, pedeset godina njihovog prepoznatljivog proizvoda, Jupola.

„U svim državama gdje JUB posluje, organizovali smo humanitarne i društveno odgovorne akcije, koje će biti sprovedene do kraja godine. Intenzivirali smo aktivnosti na realizaciji tih projekata. Počeli smo sa radovima na osnovnoj školi u Donoj Ržanici, vrtićima u Pljevljima, Nikšiću, Ulcinju, uradili smo fasadu na školi u Farmacima, uredili dvorište OŠ „Oktoih“, a u planu je organizovanje još akcija“, dodala je Tanjević.

Završne manifestacije, na kojima će biti proglašeni najbolji radovi i nagrađeni autori, biće održane u poslednjoj sedmici maja, u svim gradovima u kojima se projekat realizuje.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply