Produžene mjere za Berane

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je saopštila nove mjere protiv širenja koronavirusa koje će važiti od 17. do 23. aprila.

“Izlazak iz objekta stanovanja biće pomjeren od 22 sata na ponoć, tako da je izlazak zabranjen od ponoći do pet ujutro. Marketi, supermarketi i hipermarketi radiće od sedam do 22 časa. prodvnice odjeće, obuće, frizerski i kozmetički saloni radiće takođe do 22 sata. Zabrana muzike u ugostiteljskim objektima je i dalje na snazi, sa mogućnošću da se sljedeće nedjelje i ova mjera ukine, dozvoljena su sjedeća mjesta, ali ne i šankovi i radiće do 23 sata. Rad ustanova i obrazovanja radiće do 22 sata, a ne do 18 kao do sada, a dostava hrane je moguća do ponoći”, rekla je Borovinić Bojović.

Ona je kazala da će u Podgorici i Danilovgradu s obzirom da je broj oboljelih na 100.000 stanovnika ispod 800 biti dozvoljeno pohađanje škola, kao i da će i u ovim opštinama biti dozvoljen rad teretenama, fitnes centrima i priređivačima igara na sreću do 22 sata.

“Ugostiteljski objekti će i u ovim opštinama raditi do 23 sata, a tržni centri, tezge i štandovi do 22. Međugradski saobraćaj i u ovim opštinama je dozvoljen”, kazala je ministarka.

Ona je rekla da iste mjere koje će se od 17. do 23. aprila primjenjivati u Podgorici i Danilovgradu, od ranije važe za opštine Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje.

U Nikšiću, Mojkovcu, Beranama, Pljevljima, Kolašinu, Šavniku i Andrijevici produžavaju se aktuelne mjere u tim opštinama, s obzirom na to da je broj zaraženih na 100 hiljada stanovnika veći od 800.

Organizovanje zabavnih i rekreativnih aktivnosti za djecu i odrasle na otvorenim javnim mjestima (luna park, panoramski točak i slično) i dalje su zabranjeni.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić je predstavio plan za masovnu imunizaciju širom Crne Gore.

Share.

About Author

Leave A Reply