PREDSJEDNIK OPŠTINE BERANE SA POSLANICAMA SKUPŠTINE CRNE GORE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Opštine Berane Vuko Todorović razgovarao je juče sa poslanicama iz Berana u Skupštini Crne Gore, Jelenom Božović, Mirom Paunović i Jovankom Bogavac.

Na sastanku je razgovarano o usvojenim amandmanima, koji su postali sastavni dio Zakona o budžetu za 2023. godinu.

Usvojeni amandmani, ispred  Demokratskog fronta, su: Postrojenje za prečišćavanje pitke vode (3 miliona eura), Vodovod na Buču (500.000 eura), Uređenje Spomen- kompleksa Jasikovac (300.000 eura) i asfaltiranje lokalnih puteva (780.000 eura), a ispred Socijalističke narodne partije: Unapređenje osnovnih sredstava za rad u osam osnovnih škola na teritoriji Opštine Berane (270.000 eura), Izgradnja fiskulturne sale u O.Š. “Radomir Mitrović” (150.000 eura), Izgradnja fiskulturne sale u O.Š. “Polica” (100.000 eura), Izgradnja Dapsićko-poličkog vodovoda (250.000 eura) i Izradnja spomen obilježja Marku Miljanovu (20.000 eura).

Poslanice su istakle da  očekuju od Vlade i nadležnih organa da odrade svoj dio posla kako bi pomogli opštini da se projekti u ovoj godini realiziju. S obzirom da su budžeti prethodnih godina bili loši, kako su istakle, ovi amandmani imaju za cilj da pomognu beransku opštinu na putu razvitka i unapređenja kvaliteta života građana. Kako su kazale, svi amandmani su rađeni u dogovoru sa predsjednikom Opštine Berane.

Predsjednik se zahvalio na uspješnoj saradnji u isteresu svih stanovnika beranske opštine i izrazio zadovoljstvo budućom realizacijom važnih infrastrukturnih projekata. On je napomenuo da opštinske službe već rade na pripremi sve potrebne dokumentacije za početak realizacije projekata.

“S obzirom da se sjever slabije razvija u odnosu na druge crnogorske opštine, apelujemo na Vladu da više pažnje posveti sjevernim Opštinama”, poruka je poslanica iz Berana.

Share.

About Author

Leave A Reply