PREDSJEDNIK BOGAVAC I EPISKOP JOANIKIJE POZVALI SVE NA SMIRIVANJE TENZIJA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac sastao se sa episkopom budimljansko-nikšićkim i administratorom Mitropolije crnogorsko-primorske, G. Joanikijem u Eparhijskom domu u Beranama.

Iz Opštine Berane je saopšteno da je na prvom sastanku, otkako je predsjednik Bogavac izabran prošle nedjelje na tu funkciju, razgovarano o različitim pitanjima.

Navode da su predsjednik Bogavac i vladika Joanikije razgovarali, između ostalog, o incidentu koji se dogodio nedavno u centru grada tokom kretanja auto kolone i zajednički pozvali još jednom sve građane na smirivanje tenzija.

“Apelujemo na sugrađane da ne nasijedaju na provokacije koje bi da poremete skladan život u gradu. Ovakvi i slični događaji neće narušiti multietnički sklad. Ne smijemo dozvoliti da se stvori ambijent koji vodi međusobnoj netrpeljivosti i narušavanju suživota”, ponovio je i ovom prilikom Bogavac.

Vladika Joanikije, na čiju inicijativu je sazvan sastanak, zahvalio se predsjedniku Bogavcu na posjeti izražavajući uvjerenje da će se saradnja sa Opštinom Berane nastaviti i u narednom periodu.

Share.

About Author

Leave A Reply