POZIV ZA MLADE: PRIJAVI SE ZA KAMP O PREVENCIJI DISKRIMINACIJE I GOVORA MRŽNJE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ReLOaD2 program i Opština Berane pozivaju mlade građane/ke na „Sunčani kamp tolerancije“, koji će 1. i 2. juna biti organizovan u hotelu ,,Zvjezdana dolina“.

Na dvodnevnom kampu će mladi učiti o borbi protiv govora mržnje, značaju rodne ravnopravnosti i kako sami mogu doprinijeti prevenciji diskriminacije na raznim osnovama.Kamp će biti ispunjen i rekreativnim sadržajima kao što su igrice i kvizovi, ali i razgovorima sa uspješnim mladim ljudima koji će podijeliti lična iskustva borbe sa diskriminacijom.

Nedavno ReLOaD istraživanje o potrebama mladih ukazalo je na široko rasprostranjen problem podjela, koji vodi ka porastu govora mržnje i netolerancije. S tim u vezi, predstojeći kampovi ojačaće znanja i vještine mladih građana/ki za suzbijanje štetnih narativa u zajednici.

Poziv je otvoren za mlade od 18 do 30 godina iz Berana i Andrijevice, opština koje u ReLOaD2 programu čine klaster ,,Zajedno za sjever“. Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), čiji je jedan od ciljeva podsticanje učešća mladih u donošenju odluka i razvoju zajednice, finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa lokalnim samoupravama.

Prevoz i smještaj na bazi punog pansiona za sve učesnike/ce kampa su obezbijeđeni. Mjesta su ograničena, te će prvih 15 koji se prijave dobiti priliku za učešće. Za prijavu je potrebno poslati: ime i prezime, datum rođenja, grad i kontakt podatke na reloadgrants.me@undp.org, najkasnije do 24. maja. 

Posebno se ohrabruju mladi iz manjinskih zajednica, mladi sa invaliditetom, pripadnici/ce LGBTIQ zajednice, nezaposleni/e, mladi iz ruralnih sredina i druge ranjive grupe da se prijave.

Share.

About Author

Leave A Reply