Povratak retro-trenda: Uvijeni vrhovi pravi su hit među jesenskim frizurama (FOTO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ako ste posljednjih nekoliko dana podložni društvenim mrežama, sigurno ste primijetili da je došao red na još jedan retro-trend, onaj koji je obilježio dio osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka.

Bob i lob podignuti su na novi nivo i dobili su osvježenje zahvaljujući uvijenim vrhovima, odnosno mini-loknama.

Isfurale su ih Dua Lipa, Kim Kardašian, Dženifer Lopez, kao i neki modeli, a čini se kako je riječ o novom trendu ove jeseni, posebno ako tražite malo drugačiju, no i dalje elegantnu frizuru za svečanije prilike. U doba messy frizura, ovakav je look pravo iznenađenje, a prije svega je namijenjen kosi srednje dužine koja pada preko ramena. 

Zamišljena je na način da je kosa glatka, češljana i ravna od tjemena pa do sredine, a centimetar ili dva prije vrha, uvija se u laganu loknu  prema spoljašnjoj strani. Dodatni retro-vibe frizura će dobiti ako je stilizujete zanimljivim ukosnicama. 

Ako ste spretni prilikom feniranja, ovu ćete frizuru napraviti bez problema – Glamour savjetuje da fenirate kao i inače, a pri kraju s četkom uvijte vrhove kose. Što više uvijate, efekat će da bude “dramatičniji”! Ovakav look nije namijenjen samo glamuroznim i formalnim prilikama, već ga možete isfurati i u svakodnevnim izdanjima, no u tom slučaju, lokne neka budu malo pristojnije.

Izvor: Diva/Večernji.hr

Share.

About Author

Leave A Reply