Povoljni uslovi za vožnju

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Saobraćaj je umjerenog intenziteta,obavlja se po pretežno suvim kolovozima, izuzetak su pojedine dionice u sjevernim predjelima gdje su kolovozi vlažni. Savjetuje se oprezna vožnja i poštovanje pravila saobraćaja. Dodatna opreznost je neophodna i na dionicama koje prolaze duž klisura i usjeka kao i na putevima gdje se izvode radovi.

Na magistralnom putu M-5 dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta zbog čega dolazi do totalnih obustava saobraćaja za sve vrste vozila radnim danima u terminima od 08.30 do 11.30 I od 13.45 do 16.45 sati. Vikendom (subotom I nedjeljom) saobraćaj se prekida u terminu od 09.00 do 15.00 sati.

Na magistralnom putu M-6 Mihajlovica (Ranče) Pljevlja zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji puta dolazi do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 14.00 do 18.00 sati.

U toku su radovi na rekonstrukciji regionalnog puta R-3 dionica Pljevlja-Metaljka zbog čega se saobraćaj obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 10.00 do 14.00 sati.

Privremeno se za period od 02.09.2022. godine do 02.10.2022. godine odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i povremena i totalna obustava saobraćaja ne duže od 15 minuta za sve vrste vozila zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R/13 od petlje Mateševo do naselja Mateševo za potrebe sanacije klizišta na trasi.

Privremeno se zbog izvodjenja radova na izgradnji Bulevara od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta odobrava promjena režima saobraćaja. U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda u kojima su 3 osobe zadobile teze a 6 osoba zadobilo lakše povrede.

Share.

About Author

Leave A Reply