Policija vršila kontrolu poštovanja mjera

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Povodom mjera koje se sprovode u cilju suzbijanja širenja virusa Covid-19, saopštenjem se obratio Centar bezbjednosti Berane.

“Uprava policije, službenici CB Berane  za dane vikenda  od 05 do 08.03.2021 godine na području opštine Berane,  prevashodno djelovala preventivno kojom prilikom je na ulicama, trgovima i parkovima od strane službenika policije i Komunalne policije Opštine Berane upozoreno 420 građana : na ne nošenje i  propisno nošenje maske i držanje distance, takođe je u zajednici sa turističkim inspektorima izvršena inspekcijska kontrola 24 objekta koja se odnosila na poštovanja propisanih mjera Nacionalnog savjetodavnog tijela za borbu sa „ Korona virusom“.

Službenici ovog centra u zajednici sa sanitarnim inspektorima, Uprave za inspekcijske poslove obišli su 61 lice koje je stavljeno u samoizolaciju po rješenju sanitarnih inspektora.

Protiv jednog lica koje nije poštovalo zabranu kretanja  nako 21.00 časova podnesena je krivična prijava za Krivično djelo „ Nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti iz člana 287 KZ CG.

U narednom periodu nastaviće se sa  kontrole javnih površina ( ulice , trgovi, parkovi i druge javne površine gdje se može okupiti veći broj osoba ).

 Takođe u toku kontrole policijski službenici akcenat će staviti na ugostiteljske objekte koji ne poštuju propisano radno vrijeme, gdje će se protiv odgovornih lica i zatečenih gostiju podnositi prijave nadležnom tržavnom tužiocu. 

Stim u vezi službenici CB Berane će preduzeti  sve mjere i radnje u skladu sa zakonom da bi se suzibla zaraza Corona virusom, pa se mole gradjani da poštuju propisane mjere i doprinesu na suzbijanju zaraze” stoji u saopštenju koje potpisuje načelnik CB Berane  Marjan Račić.

 

Share.

About Author

Leave A Reply