PENZIJE OD PETKA, ISPLATA UVEĆANIH MINIMALNIH PUTEM DVA ČEKA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Isplata penzija za oktobar počeće u petak 18. novembra, obavijestili su iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Kako napominju, novi iznos najnižih penzija od 253 eura biće isplaćen putem dva čeka preko Pošte Crne Gore ili dvije uplate na tekući račun banke, u zavisnosti od načina isplate penzije.

Kako naglašavaju u saopštenju, Stručna služba Fonda je u obavezi da po službenoj dužnosti donese rješenje o prevođenju na novi iznos najniže penzije od 253 eura za sve korisnike čija je penzija bila u intervalu između ranijeg i sada važećeg iznosa najniže penzije.

“S obzirom na to da se radi o velikom broju penzionera za koje treba donijeti posebna rješenja, do okončanja ovog postupka, za sve njih će penzija za mjesec oktobar od 253 eura biti isplaćena putem dva čeka preko Pošte Crne Gore ili dvije uplate na tekući račun banke, u zavisnosti od načina isplate penzije”, navode u saopštenju Fonda PIO.

Prosječna penzija za oktobar iznosi 359 eura, a ukupna sredstva potrebna za isplatu prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za oktobarsku penziju iznose 431 milion eura.

Share.

About Author

Leave A Reply