OTVARAJU SE DODATNI PUNKTOVI ZA VAKCINACIJU ŠIROM DRŽAVE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Koordinacioni tim za organizaciju vakcinalnih punktova naredne sedmice formiraće dodatne punktove u svim opštinama u Crnoj Gori i time stvoriti uslove za vakcinaciju pet hiljada ljudi dnevno, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

U Podgorici trenutno postoji 14 vakcinalnih punktova, odnosno po pet u Sportskom centru Morača i bivšem domu JNA, a četiri u okviru Doma zdravlja Podgorica.

Iz Ministarstva podsjećaju da u gotovo svim ostalim opštinama u Crnoj Gori postoji samo po jedan punkt u sklopu lokalnih domova zdravlja.

U saopštenju se navodi da se na čelu Koordinacionog tima za organizaciju vakcinalnih punktova nalazi direktor Doma zdravlja Podgorica dr Danilo Jokić, koji će sa drugim članovima tima obilaziti Crnu Goru i organizovati punktove u halama opština.

“Na taj način, oni će izmjestiti punktove iz domova zdravlja, čime će se ubrzati proces imunizacije kada budu dostupne velike količine vakcina, a domovi zdravlja služiće isključivo funkciji liječenja. Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović najavila je da bi masovna imunizacija trebalo da krene oko 20. aprila, kada se očekuje dolazak preko 200 hiljada doza Sinofarm vakcina, nove količine AstraZeneke i Fajzerove vakcine, kao i 50 hiljada dogovorenih doza Sputnjik V”, dodaje se. 

Podsjećamo da je Ministarstvo zdravlja ranije pozvalo građane starije od 65 godina na vakcinaciju protiv koronavirusa bez zakazivanja, nezavisno od toga jesu li se do sada prijavili ili i dalje čekaju poziv. Isto važi i za prosvjetne radnike i novinare.

Svi zainteresovani se mogu vakcinisati svakog dana od 8 do 20 časova.

Share.

About Author

Leave A Reply