OPŠTINSKI ŠTAB: IZBJEGAVATI POSJETE I OKUPLJANJA TOKOM PRAZNIKA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na devetoj sjednici Operativnog štaba za kontrolu implementacija mjera protiv zarazne bolesti Kovid-19 Opštine Berane ustanovljeno je da se epidemiološka situacija u Beranama poboljšava.

Trenutno su u Opštoj bolnici Berane hospitalizovana 54 pacijenta, od kojih je njih 18 sa teškom kliničkom slikom, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Tokom predstojeći vaskršnjih i prvomajskih praznika trebalo bi izbjegavati okupljanja i posjete, kako bi se spriječilo dalje širenje infekcije, jedna je od poruka sa sjednice Štaba.

„Postoji vjerovatnoća da će zbog praznika u gradu doći do okupljanja većeg broja ljudi u ugostiteljskim objektima i trgovinama, te je zbog toga potrebno pojačati kontrole za dane praznika“, saopšteno je.

Foto: Opština Berane

Inspekcijske službe i Uprava policije najavili su da će pojačati kontrole i postupati rigoroznije, kako bi donešene mjere u cilju širenja koronavirusa bile ispoštovane.

Još jednom je, sa sjednice, upućen apel građanima da se prijave za vakcinaciju, kao i da se poštuju mjere, kako bi svi zajedno pomogli da se prevaziđe trenutna situacija.

Share.

About Author

Leave A Reply