OPŠTINA OBEZBIJEDILA BESPLATNE UDŽBENIKE ZA UČENIKE MUZIČKE ŠKOLE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Opština Berane je i ove godine obezbijedila besplatne udžbenike za učenike od prvog do četvrtog razreda Škole za osnovno muzičko obrazovanje.

Tim povodom, ovu obrazovnu ustanovu su posjetili predsjednik Opštine Berane Vuko Todorović, potpredsjednik Damjan Ćulafić i sekretar za opštu upravu i društvene djelatnosti Miloš Raković, i učenicima uručili udžbenike.

Predsjednik Opštine Berane, Vuko Todorović je kazao da će lokalna uprava i ubuduće, u skladu sa prioritetima i finansijskim mogućnostima, nastaviti da pomaže obrazovne ustanove u našem gradu, među kojima i Školu za osnovno muzičko obrazovanje.

Direktorica Muzičke škole Milena Zonjić zahvalila je Opštini Berane na značajnoj donaciji koja, kako je istakla, predstavlja veliku olakšicu i za đake i roditelje.

Opština Berane je prva u Crnoj Gori započela pozitivnu praksu kupovine udžbenika najprije za prvake, zatim za učenike do četvrtog razreda a narednih godina za sve osnovce i učenike Muzičke škole.

Pošto je država Crna Gora preuzela na sebe obavezu da obezbjeđuje besplatne udžbenike za sve osnovce, Opština Berane je nastavila i godinama unazad sprovodi akciju kupovine udžbenika za učenike Muzičke škole.

Share.

About Author

Leave A Reply