OPŠTINA NAGRADILA 200 NAJBOLJIH UČENIKA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Opština Berane je, vodeći se ustaljenom praksom, u Centru za kulturu organizovala svečanost na kojoj je nagrađeno nešto manje od 200 najboljih beranskih đaka.

Nagrade i priznanja uručena su đacima generacije i dobitnicima diplome „Luča“ osnovnih i srednjih škola sa područja naše opštine za školsku 2022/2023. godinu, Škole za osnovno muzičko obrazovanje i đake koje su u toku dosadašnjeg školovanja ostvarili zapažene rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima znanja.

Predsjednik opštine Vuko Todorović odao je priznanje beranskim đacima na postignutom uspjehu i kazao da će Opština Berane uvijek biti podrška i pouzdan prijatelj, kako bi obezbijedili kontinuitet kvalitetno obrazovanih generacija, a škole očuvale svoju reputaciju.

„Tokom svih ovih godina Opština je kroz stipendije studentima/talentima i nagrađivanje svake izuzetnosti nastojala da njeguje odgovarajući odnos prema obrazovanju, nauci, umjetosti i sportu. Moramo uvijek i iznova naglasiti značaj obrazovanja, iako je to puno puta kazano. Znanje će uvijek spasiti svijet. Odajem vam priznanje za vaše uspjehe, izazov je vjerovati u obrazovanje i profesuru u današnjim vremenima“, kazao je predsjednik Todorović.

Todorović se u svom govoru zahvalio roditeljima đaka na posvećenosti i razumijevanju, kao i njihovim profesorima, nastavnicima i direktorima koji su učenike/ce usmjeravali kroz višegodišnji period.

On je kazao da maturanti čine pokretačku snagu našeg društva.

„Siguran sam da ste vi budući istaknuti profesori, ljekari, pravnici, inženjeri, umjetnici. Volio bih da doprinesete našim Beranama i Crnoj Gori, ali želim vam svako dobro, gdje god širom svijeta živjeli i radili.

Budućim srednjoškolcima želim puno zadovoljstva na daljem, reći ću, životnom putu. Budite srećni i zdravi, a ne sumnjam da ćete biti jednako sjajni, kao i do sada. Đaku generacije, najboljem od najboljih, čestitam odličan rezultat koji je postigao”.

Direktorica Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Milka Boričić, u svom obraćanju kazala je da je zadovoljstvo govoriti o najboljima među plejadom dobrih učenika i da je ova svečanost prigodan način da se isprati na novi put još jedna generacija sjajnih učenika i velikih ljudi.

„Srećan vam let u novi svijet, svijet odraslih. Letite u pravcu svog vjetra, ali ne zaboravite školu koja vam je dala ta krila da letite i dala vam snagu da kroz život koračate hrabro i odvažno. Vi ste nadarena djeca, naša snaga, ponos i budućnost ovog grada. U svijet odraslih zakoračite smjelo, puni znanja, novih ideja, spremni da mudro mijenjate život, ali da u njemu sačuvate i one prave vrijednosti kojima smo vas učili svih ovih godina. Nemojte izgubiti sebe. Budite ljudi. Nastojite da opravdate ono što krasi naš kraj, a to je čestitost i dostojanstvo. Ulažite u sebe i u sopstveno obrazovanje. Ne bojite se izazova koji su pred vama. Oni su tu da bi nas ohrabrili da pružimo još više i da spoznamo sebe. Mladost je plamen koji velikom ognju u susret hita. Vaš mladalački potencijal obećava, a mi kao vaši roditelji, kao vaši nastavnici, kao društvo, želimo da vaši životni putevi budu ispunjeni zdravljem, uspjehom, srećom i ljubavlju“, istakla  je Boričić.

Nagrade i zahvalnice najboljim učenicima pored predsjednika Todorovića, uručili su i potpredsjednici  opštine Damjan Ćulafić i Mladen Premović, menadžer Opštine Marko Lalević, Sekretar za opštu upravu Miloš Raković, direktorica Polimskog muzeja Violeta Folić, pomoćnica načelnika Službe za zajedničke poslove Vida Ivanović, pomoćnica sekretara za opštu upravu Olja Deletić.

U sklopu dodjele nagrada i priznanja svi prisutni su mogli da uživaju u nastupu učenika Niže muzičke škole iz Berana.

Klikom na LINK saznajte koji su učenici/ce nagrađeni.

Slađana Cimbaljević

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply