OPŠTINA FINANSIRALA, MJEŠTANI IZVRŠILI POPRAVKU KORAĆKOG MOSTA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zahvaljujući finansijskim izdvajanjima Opštine Berane, mještani Štitara, Lukavice, Bubanja, Zaostra, Crvljevina, Krlja, Rujišta i drugih susjednih mjesta izvršili su ovih dana popravku Koraćkog mosta, koji njihova sela, preko rijeke Lim, spaja sa magistralnim putem Berane – Bijelo Polje.

Do popravke je došlo nakon što je ukazano da se pomenuti most nalazi u izuzetno lošem stanju, predstavljajući pravu opasnost i za pješake i za one koji se preko njega upute motornim vozilom.

Mještani napominju da se radi o građevini podignutoj sedamdesetih godina prošlog vijeka na način što je preko metalnih šina, koje se naslanjaju na betonske stope, postavljen drveni patos u dužini od oko 80 metara. Oni naglašavaju da je postavljen novi patos i da sada bezbjedno prelaze preko mosta.

Foto: Opština Berane

„Daske na mostu, koji predstavlja jedini prelaz preko Lima u dužini od oko dvadesetak kilometara su bile toliko propale da je svaki prolazak preko njih predstavljao pravu opasnost. Jednostavno, gazište mosta je bilo popločano rupama, pa su se automobili često zaglavljivali u njima.

Obratili smo se za pomoć lokalnoj upravi i predsjedniku opštine Dragoslavu Šćekiću koji su izdvojili novac za kupovinu nove daske i drugog neophodnog materijala. Nakon toga mještani su izvršili patošenje mosta za šta je utrošeno oko deset kubika daske. Tako je konačno izvršena popravka našeg mosta  preko kojeg sada svakodnevno prolazi veliki broj pješaka, ali i putničkih automobila“, naveli su mještani, dodajući da su postavili tablu kojom se upozorava da je preko mosta strogo zabranjen prolaz traktora i teretnih vozila.

Share.

About Author

Leave A Reply