OPŠTINA BERANE UPUTILA PODRŠKU MITROPOLITU JOANIKIJU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog gospodina Joanikija, koje će biti održano sjutra, 5. septembra, u Cetinjskom manastiru, u znak podrške u glavnoj gradskoj ulici istaknuta je poruka podrške u vidu banera sa natpisom ,,Berane je uz mitropolita“.

“Opština Berane, na ovaj način iskazala je podršku Mitropolitu Joanikiju kao i privrženost Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i Srpskoj pravoslavnoj crkvi kao jedinoj kanonski priznatoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori”, saopšteno je iz lokalne uprave.

Beranci krenuli ka Podgorici da dočekaju patrijarha Porfirija

Iz Berana su krenule kolone automobila prema Podgorici na doček patrijarha Porfirija ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja. Njima se pridružuje sve više vozila. Najavljeno je da će i iz drugih crnogorskih gradova krenuti kolone automobila na svečanost u Podgorici.

https://www.facebook.com/watch/?v=4951986828163418

Svečani doček patrijarha Porfirija biće upriličen večeras u 18 časova u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja, gdje će biti služena svečana doksologija i večernja služba.

Nakon toga slovo dobrodošlice će proiznijeti Visokopreosvećeni novoizabrani Mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Joanikije, a nakon njega sabranje će blagosloviti i besjedom se obratiti Njegova svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije.

Share.

About Author

Leave A Reply