Opština Berane: Svi raspoloživi kapaciteti biće u službi građana

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Opštine Berane danas je opet imao sastanak kako bi procijenili trenutno stanje na poplavljenim područjima u opštini .

Kako je saopšteno sa tog sastanka u najkraćem roku biće sanirana putna infrastruktura, a mehanizacijom nadležnih službi sprovešće se aktivnosti, koje će doprinijeti sigurnosti imanja i domaćinstva na kritičnim lokacijama.

“U toku je sanacija puteva na Jelovici i u Vinickoj. Pomoć će biti pružena ugroženim porodicama, čija su domaćinstva pretrpjela štetu uslijed poplava. Shodno potrebama i stanju na terenu, obezbijediće se i kolektivni smještaj za stanovnike naselja Donji Talum i Riversajd” zaključeno je na sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Kako je navedeno na sajtu opštine nadležne službe neprestalno vrše obilazak kritičnih lokacija, gdje prijeti izlivanje rijeka iz svog korita. Sanirane su kritične tačke u toku rijeke Bistrice, a prethodno je zaštićena kuća Mirka Golubovića na Pešcima. Redovno se kontroliše i put Berane –Jelovica i zaobilaznica pored Lima. U naselju Riversajd izršeno je nasipalje, kako bi se napravio dio obaloutrde, kako bi domaćinstva u ovom nasenju bila zaštićena od novih bujičnih naleta.

“Tokom jučerašnjeg dana, kao i danas, obezbijeđene su cistjerne sa pijaćom vodom na više lokacija. Pitkom vodom obezbijeđeni su Opšta bolnica, Dom učenika i Dom zdravlja. Obezbijeđena je i hrana za ukupno oko osamdeset porodica u naseljima Donji Talum i Riversajd. Opština Berane u naredno periodu očekuje pomoć od Direktorata za vanredne situacije i Crvenog krsta, kako bi zajednički pomogli građanima u prevazilaženju ove nemile situacije” navode oni.

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply